Is foundation slecht voor je huid?

Als je dagelijks bewust bezig bent met het verzorgen van je huid: Reinigen, tonifieren, maskers, créme enz, wil je dat natuurlijk niet verpesten door er vervolgens iets op te brengen (smeren) wat niet goed voor de huid is.

 

Wij krijgen vaak de vraag

Is (make-up) foundation nou slecht voor je huid?

Wij geven graag antwoord op deze vraag

 

Dat make-up/ foundation slecht voor je huid is, is echt een hardnekkig fabel!  Je zal het vast wel eens horen van mensen die zelf nooit make up / foundation dragen. ‘Niet die troep gebruiken hoor, daar krijg je puisten van.’

Of nog erger, dat je er ziek van kan worden, rimpels kan krijgen, irritaties en nog veel meer.

Dat make-up en/of foundation slecht is voor je huid is dus zeker niet waar!

Besef je vooral dat make-up verandert. De industrie verandert en gaat heel erg met zijn tijd mee. Elk jaar zijn er weer nieuwe technieken, nieuwe bestanddelen, nieuwe producten.

Door de jaren heen is dat natuurlijk allemaal verbeterd en niet meer slecht voor je huid. Veel producten zijn olievrij, verstoppen je poriën niet en zijn vaak zelfs goed voor je huid. Veel fabrikanten voegen juist verzorgende bestanddelen toe aan cosmetica zodat je je huid meteen verzorgt. Dus besef je, wanneer je oma of lieve buurvrouw vertelt dat make-up troep is, dat dat komt door vroeger. Bedenk je ook dat make-up door heel veel testen en keuringen moet gaan voor het überhaupt verkocht mag worden. Veiligheid staat altijd voorop.

 

Uiteraard kunnen er producten tussen zitten waarop jou huid allergisch reageert. Jouw huid kan dan niet tegen een bepaalde stof.

 

Wat wel heel belangrijk is wanneer je make up gebruikt…..

Reinig s’ochtends en ‘s avonds altijd het gezicht, haal je make-up er altijd af!

Verwijder dus altijd voor het slapen gaan je mascara, foundation enz goed met een goede reiniging. Dat kan een reinigingsschuim zijn, een milk, of een gel. Kies was past bij je huidtype.

Spoel alles er goed af met water, reinig na met een schoon washandje en reinig na met Lotion, deze hersteld de huid weer.

Breng daarna je dag\nacht verzorging aan.

 

Vragen, advies of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem gerust contact met ons op!

 

There are no comments yet, but you can be the firstLeave a ReplyCopyright 2018 Beauty Studio Pure