Reinig jij je huid ook goed?

Reinig jij je huid ook goed?

Een mooie en goed verzorgde huid begint met de dagelijkse reiniging van je huid!

Reinig jij je huid ook goed? De dagelijkse reiniging van de huid is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Zonder een goede reiniging is er geen goede verzorging en kan er geen huidverbetering plaatsvinden. Graag wil ik je uitleggen waarom een goede reiniging van de huid zo belangrijk is.

Beloon jezelf en je huid met een goede dagelijkse reiniging!

WAAROM IS JE HUID REINIGEN ZO BELANGRIJK?

Het reinigen van de huid is één van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Helaas wordt dit vaak onderschat. Een goed gereinigde huid neemt beter de werkstoffen die in je crème of serum zitten op. De werkstoffen in de crème en serums kunnen helaas niet door het “vuile laagje” op je huid doordringen. Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een onzuivere huid.

 

HOE REINIG JE DE HUID?

Belangrijk is het om je huid 2 keer per dag te reinigen met een reinigingsproduct. Dit kan zijn een reinigingsmilk, reinigingsgel of een foam. Het reinigingsproduct breng je aan in je handen en verdeel je over het gezicht, eventueel wat mengen met water. Masseer het goed in en verwijder het daarna met voldoende water. Als het reinigingsproduct goed van de huid afgewassen is kun je de huid verfrissen met een tonic of lotion. Een tonic of lotion bevat vaak werkstoffen en herstelt de ph-waarde van je huid sneller.

REINIGEN MET EEN WATTENSCHIJFJE………………..

Heel vaak hoor ik dat mensen een reinigingsmilk aanbrengen met een watje en dan de milk niet van de huid afwassen met water maar alleen maar met lotion. Helaas is dit geen goede reiniging. Op het watje blijven vuile resten liggen en dit masseer je meteen in je huid of je blijft met je vuile watje steeds over je gezicht gaan, dit kan toch niet?

Een goed voorbeeld hiervan is als je make-up op hebt en misschien herken je dit wel, de make-up krijg je niet van de huid af want het watje blijft bruin van kleur. Ook het watje met de tonic of lotion blijft bruin van kleur als je over de huid gaat. Dit wil zeggen dat je huid niet goed schoon is! Als je nu de milk lekker ingemasseerd had en daarna alles goed had afgespoeld met water en dit nogmaals had herhaalt, dan zou je watje met tonic niet meer bruin mogen zijn. Dan weet je ook dat je huid goed schoon is gemaakt als het watje wit blijft. Daarnaast werkt deze methode ook nog eens veel sneller.

 

HOE VAAK REINIG JE DE HUID PER DAG?

Je huid maak je 2 keer per dag schoon ‘s morgens en ‘s avonds. Vaak hoor ik dat mensen zeggen ‘s morgens doe ik het alleen met water of ‘s avonds reinig ik mijn huid niet. Dit is niet goed!

Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen uit en vet. Dit ligt allemaal ‘s morgens op de huid en vet en afvalstoffen kunnen niet van de huid afgewassen worden met water. Alleen stof kan je met water afwassen. Met water kan je dus alleen je huid verfrissen maar niet schoonmaken.

Ook is belangrijk om de huid ‘s avonds de huid reinigen. Het vuil wat er op de huid ligt van overdag moet je verwijderen met een reinigingsproduct. Omdat je huid tijdens de nacht actief is (tussen 23.00 en 03.00) en de meeste werkstoffen opneemt, is het belangrijk dat je huid schoon is zodat de werkstoffen die in je nachtcrème en/of serum zitten goed door de huid heen kunnen. Als er vuil op je huid ligt, kunnen deze werkstoffen helaas niet door de huid en is het zonde van je nachtcrème en serum.

 

SOORTEN REINIGINGSPRODUCTEN

Je hebt diverse soorten reinigingsproducten voor je huid. Het is belangrijk om een reinigingsproduct zonder minerale olie of andere afsluitende ingrediënten te gebruiken. Minerale olie legt een filmlaagje op de huid en dat wil je niet hebben omdat je graag werkstoffen in je huid wilt brengen. Graag wil ik je het verschil uitleggen van de meest bekende reinigingsproducten.

1. Reinigingsmilk : dit is het mildste product om je huid te reinigen. Geschikt voor de meeste huiden en vooral gevoelige en droge huiden. Laat je vetlaagje van je huid in tact.

2. Reiniginggel : dit is een gel die je mengt met water en schuimt op je huid. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje van je huid. Kan uitdrogend werken. Geschikt voor vette huiden.

3. Foam : dit is een schuim dat je vaak ook mengt met water zodat het nog meer schuimt. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje. Geschikt voor vette huiden en acne. Er zijn ook foams die geschikt zijn voor gevoelige en droge huiden en mild zijn voor de huid. Is vaak milder dan een cleansinggel.

 

Heb je nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen je graag verder.

Wilt u advies betreft de juiste producten? Neem gerust contact met ons op.

There are no comments yet, but you can be the firstLeave a ReplyCopyright 2018 Beauty Studio Pure